2012. június 22., péntek

CSOKIS MUFFIN FEHÉRCSOKIS MÁZZAL


Hozzávalók 12 db-hoz:
  • 15 dkg liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 4 dkg kakaópor
  • 2 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 3 ek. sárgabarack lekvár
  • min. 5 dkg tört csoki (lehet ét, tej, fehér vegyesen)
-A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral.
-A tojásokat kikeverjük a cukorral, a vajjal, majd hozzáadjuk a baracklekvárt.
-Ezután belekeverjük a lisztes keveréket, majd beleszórjuk a tört csokit. Nem kell túlkeverni, csak éppen hogy, mint minden muffinnál. A tésztát a formába kanalazzuk, és 20-25 perc alatt készre sütjük. Mi étcsokival szeretjük a legjobban, a többi eléggé megédesíti a tésztát, ám némi fehércsoki jól mutat a sötét tésztában. Így magában is szupergyors és isteni rögtönzött süti. Ám aki fel szeretné turbózni, jöhet rá a fehércsokis krém!

Fehércsokis máz:
  • 10 dkg fehércsoki
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 3 ek tejszín
A csokit kisebb darabokra törjük, és gőz felett felolvasztjuk a vajjal és a tejszínnel. Ha teljesen feloldódott levesszük a gőzről és langyosra hűtjük. Fontos, hogy a muffinok teljesen kihűljenek mikorra rákenjük, mert ha meleg még, a máz leolvad róla. Hűvös helyen szépen megdermed rajta a krém. Tetejét színes cukorral dekorálhatjuk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése